Infographic_Klein
Van 11 t/m 18 september vond de online Masterclass ‘Hoe ziet de toekomst van Learning Analytics er uit?’ plaats. De masterclass werd georganiseerd door de Open Universiteit samen met Kennisnet. Bijna 500 onderwijsprofessionals namen deel. Heb je hem gemist? De presentaties zijn beschikbaar, evenals een animatie en infographic over Learning Analytics in het onderwijs.

Live sessies nu terug te zien
Als onderdeel van deze Masterclass vonden er een aantal live sessies plaats. Vanuit de studio van de Open Universiteit heeft Dr. Hendrik Drachsler een presentatie gegeven over zijn visie op het onderwerp. PhD student Soude Fazelli heeft haar onderzoek naar Social Analytics toegelicht. In een gesprek met Eric Kluijfhout heb ik het gehad over onder meer onze visie op Learning Analytics en het onderzoek naar de perceptie van leraren op het gebied van Learning Analytics.

Lancering Animatie en Infographic
Tijdens de Masterclass is de Learning Analytics infographic ‘Op weg naar meer gedifferentieerd en gepersonaliseerd onderwijs‘ gelanceerd. In deze Infographic wordt het begrip Learning Analytics uitgelegd en toegelicht hoe dit een rol zou kunnen spelen in het onderwijs. Binnenkort zal de infographic ook in gedrukte vorm beschikbaar zijn. En om het complexe begrip Learning Analytics nog beter uit te kunnen leggen is er nu ook een animatie beschikbaar. In deze animatie wordt aan de hand van een voorbeeld uitgelegd wat er nu mogelijk is met Learning Analytics.

Waardevolle bronnen
De actieve online discussies over de rol van data en analytics in het onderwijs, de lijst met bronnen en de opnames van de live sessies vormen samen een waardevolle bron voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp. Al deze onderdelen zijn terug te vinden op de website van de Masterclass.